De 5 leukste kinder thema's en ideeën voor verkleedpartijen!

Voor kinderen zijn verkleedpartijen het leukste dat er is. Waan jezelf prinses voor een dag, versla enge monsters uit het bos of gebruik je magische krachten. Maar welke thema’s zijn nou écht het leukst voor verkleedpartijen? We hebben de 5 spannendste voor je op een rij gezet. Daarmee weet je zeker dat jouw kleintjes genieten van urenlang speelplezier.

Wat maakt een verkleedpartij écht bijzonder?

Natuurlijk de kleding! Want met een mooie prinsessenjurk of een toverstaf wordt de fantasie pas écht geprikkeld. Tegenwoordig zijn er heel veel leuke verkleedjurken verkrijgbaar. Afhankelijk van de verhaallijn of het thema, kies je voor een Elsa jurk of verander je jouw kleintje in prinses Belle met een sierlijk geel jurkje. Natuurlijk moet er ook getoverd worden tijdens het spelen en verkleden. Wat dacht je van een kroontje met magische toverstaf?

 
Top 5 leukste thema’s om na te spelen mét bijpassende verkleedjurken.

Een thematisch verkleedpartijtje voor kinderen is leuk op een druilerige woensdagmiddag, maar natuurlijk ook voor een verjaardag met vriendjes, neefjes of nichtjes. Een ingewikkeld scenario is daarvoor helemaal niet nodig. Ook hoef je niet te beschikken over een echt kasteel of een eeuwig besneeuwd landschap. Met een beetje fantasie geef je jouw kinderen de dag van hun leven. In de woonkamer, de tuin of zelfs in het bos. Dit is onze top 5! 

  1. Prinses Rapunzel en haar lange lokken

Hoog opgesloten in de toren wacht Rapunzel tot de prins haar komt redden. Maar pas op voor de heks! Zij heeft het gemunt op de lange lokken van de prinses. Alles wordt in werking gesteld om te voorkomen dat de prins haar kan bereiken. Dan wordt de betovering immers verbroken. De prins en zijn vrienden bewaken het fort om Rapunzel te beschermen tegen de boze heks. Totdat het haar op een dag wel lukt om de prinses te misleiden. Ze kan alleen worden gestopt als Rapunzels vrienden een moeilijke rekensom weten op te lossen.

Voor dit thema heb je natuurlijk een Rapunzel verkleedjurk nodig. Omdat de lokken van jouw kleintje waarschijnlijk niet zo lang zijn als die van de prinses, gebruik je 2 knotten wol. Deze kun je vlechten en met behulp van een elastiekje of haarband vastmaken. Natuurlijk heb je ook een kinderschaar nodig én een kladblok. De som moet nou eenmaal worden opgelost. De hoogslaper of de klimtoren in de tuin kan dienst doen als kasteel.
 

  1. Belle en het betoverde Beest speelfeest

Ook Belle en het Beest mag niet ontbreken in deze top 5 leukste thema’s voor verkleedpartijen. Met een gele Belle jurk wordt het een daverend speelfeest. Zeker als het Beest de vader van Belle gevangen neemt en de prinses hem komt redden. Durft ze het enge kasteel te betreden? Het Beest moet het hart van de prinses zien te veroveren. Gelukkig krijgt hij hulp van de kandelaar en de theepot. Pas als hij de dans die door het servies is bedacht kan opvoeren, wordt de betovering verbroken en verovert hij Belle’s hart.

De woonkamer kan natuurlijk prima fungeren als kasteel, maar een tipi of tent in de tuin is misschien nog wel leuker. Zorg er in ieder geval voor dat het kasteel donker genoeg is. Dat maakt de verhaallijn nog spannender. Natuurlijk draagt ze een Belle prinsessenjurk. Heb je nog ergens een fluffy deken of een oude bontjas? Perfect als kostuum voor het Beest! Zeker in combinatie met wat enge schmink.Ook een roos mag niet ontbreken. 

  1. Elsa als ijsprinses

Elsa of Anna zijn voor één dag. Welke meisje wil dat nou niet? En hoewel Elsa een echte ijsprinses is, kun je deze verkleedpartij natuurlijk ook in de zomer organiseren. Want met een beetje fantasie én een toverstafje kleurt jouw gazon wit in plaats van groen. Alles wat Elsa aanraakt verandert in ijs. Behalve als ze haar Frozen handschoenen draagt. Als Anna bewusteloos raakt door de magische krachten van Elsa, slaat ze op de vlucht. Zal Anna haar vinden voordat ze in handen valt van Hans? En kunnen ze de eeuwige winter stoppen?

Deze verkleedpartij is niet compleet zonder een Elsa en een Anna verkleedjurk. Natuurlijk horen daar ook een toverstaf, handschoenen en een kroontje bij. Zijn er meerdere kindjes? Dan is er natuurlijk ook nog plaats voor Hans, Kristoff én Olaf! Een wit laken is een prima outfit voor Olaf. Heb je een hond? Met een gewei op zijn hoofd is het sprekend Sven. Tover de tuin om tot Arendelle, of neem ze mee naar een spannend locatie in de natuur. Bouw wat extra spanning in en werk met een tijdslot. Is de tijd om? Dan verandert alles in sneeuw! 

  1. Assepoester - Wie past het glazen schoentje?

Assepoester ziet eruit als een echte prinses. Toch wordt ze door haar stiefmoeder en stiefzusters gepest. Ze moet alle smerige klusjes opknappen in het kasteel en mag ook niet meer naar het bos. De prins uit het dorp zoekt namelijk een prinses om mee te trouwen. Als een goede fee verschijnt, tovert ze een prachtige jurk met bijpassende glazen muiltjes. Ze mag naar het bal, maar de betovering wordt om stipt middernacht verbroken. Ze danst de hele avond met de prins. Tijdens haar vlucht verliest ze haar schoentje. De prins zoekt overal waar hij kan. Wie is zijn nieuwe prinses en welke dame past het glazen muiltje.

Een heerlijke verkleedpartij waar kinderen helemaal in op kunnen gaan. Met vriendinnetjes, maar natuurlijk ook met buurkinderen, neefjes en nichtjes. Voor deze verkleedpartij heb je in ieder geval een Assepoester prinsessenjurk nodig. Ook de boze stiefzussen en stiefmoeder mogen een mooie verkleedjurk uitkiezen. Zorg voor een schoentje dat alleen Assepoester past. Die hoeft natuurlijk niet van glas te zijn. Dit verkleedthema is leuk om te spelen op de trap. Binnen of buiten bij het terras. Dat is de plek waar Assepoester haar muiltje verliest. 

  1. Eenhoorns redden de wereld

Een heerlijk thema voor een meisjes verjaardag. De unicorns of eenhoorns staat een zware taak te wachten. Het bos wordt bedreigd door de slang. Die heeft zijn gif in de laatste poel met helder en zoet water gespoten. Om de natuur én alle dieren te kunnen redden, moeten de eenhoorns zoveel mogelijk opdrachten vervullen. Redden ze dit voordat de tijd om is?

Bij prinsessendroom.nl vind je de leukste unicorn jurken. Natuurlijk compleet met een gouden hoorn, oren en lange manen. De perfecte outfit om de wereld te redden dus! Geef jouw kleine eenhoorns opdrachten die ze allemaal moeten vervullen. Fotografeer een bepaald insect, vind bladeren in de juiste vorm én maak een bloemenkrans voor in je haar. Dit verkleedthema speel je natuurlijk het liefste buiten. In de achtertuin of op een andere mooie locatie in de buurt. Als alle opdrachten zijn vervuld, zijn de dieren en het bos gered.